Om oss

Här på Lyckobacken värnar vi om den familjära känslan för barnen där de ska finna nyfikenhet i lärandet genom tryggheten hos oss som arbetar här. 

Vi är en privat förskola som har varit verksam sedan 2008. Lyckobacken hittar ni i lokalerna på Margretelund i Öjebyn. Vi har en stabil personalgrupp som har varit med sen starten! 

Vi vill att alla barn ska få upptäcka det roliga i att lära sig om och utforska sin omgivning! En gång per år åker de äldsta barnen till teknikens hus i Luleå, vi tar ibland en utflykt till PDOL under sommaren eller väljer att besöka Piteå havsbad när varma dagar är att vänta. Vi värnar också om att barnen ska få en förståelse för djur och natur och gör besök på grans samt tar promenader i närområdet för att upptäcka vad som finns där. Det finns också ett samarbete med biblioteket som ger barnen möjlighet att upptäcka glädjen i böcker samt ta del av teateruppvisningar och konst. 


Att få utforska och upptäcka nya företeelser i sin omvärld är både spännande och lärorikt. Tillsammans med barnen ser vi lärandet och barnen hittar nya infallsvinklar som leder vidare till nya insikter. Leka och lära - vad mer kan man begära?